Prajitura cu crema de vanilie si sos de zmeura

de Lavinia in Prajituri, 14 Sep 2013 | 11700 vizualizari

 

O prajitura fina si aromata :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua (medii)
  • 16 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 13 linguri faina+3 linguri amidon+1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 65 g faina
  • 65 g amidon
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 70 ml frisca lichida
  • Sos de zmeura:
  • 200 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 2-3 fasii mici de coaja de lamaie
  • in plus:
  • 2 linguri pline cu mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • zmeura pentru decor(optional)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si sos de zmeura:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa.

Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mixeaza usor cateva secunde.

Cerne faina cu amidonul si praful de copt apoi adauga lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri.

Adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute(testul scobitorii).

Lasa blatul la racit si taie-l in 2 pe orizontala.

Pentru crema pune laptele la fiert.

Amesteca galbenusurile cu zaharul,faina si amidonul apoi toarna laptele fierbinte in fir subtire amestecand energic cu un tel.

Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Adauga vanilia si lasa crema la racit.

Pentru sosul de zmeura fierbe zmeura cu zaharul si coaja de lamaie timp de 5-6 minute

Paseaza bine zmeura si trece-o printr-o sita.

Pune crema intre blat si da prajitura la rece pentru minim 5-6 ore(Eu am lasat-o peste noapte)

Portioneaza prajitura (mie mi-au iesit 15 bucati ) apoi glaseaza cu ciocolata topita fiecare bucata.

Mixeaza mascarponele cu frisca si zaharul pudra apoi decoreaza fiecare prajitura cu un mot mare de frisca si cu sosul de zmeura.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 35/25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Petre Roman